X

Modalitatea simplă de a-ți îmbunătăți memoria descoperită de neurofiziologi

Modalitatea simplă de a-ți îmbunătăți memoria descoperită de neurofiziologi. Oamenii de știință sunt gata să demonstreze: este posibil să vă amintiți ceva important fără stres.

De obicei, atunci când o persoană dorește să își amintească informații, încearcă să rămână în tăcere absolută. Într-o astfel de atmosferă, nimic nu distrage atenția de la noile cunoștințe și procesul pare să meargă mai repede. Cu toate acestea, după cum se pare, nu este chiar așa.

Modalitatea simplă de a-ți îmbunătăți memoria descoperită de neurofiziologi

Acum, oamenii de știință sugerează că muzica în timpul muncii responsabile sau al studiului poate, dimpotrivă, să ajute. Principalul lucru este să alegeți melodia potrivită.

CITEȘTE ȘI: Creierul transmite semnale de alarmă: O memorie slabă poate fi semnul unor alte probleme în organism

Studiul , care a fost efectuat la Georgia Institute of Technology, a arătat rezultate neașteptate. Yiren Ren este neurofiziolog și iubește muzica. În timpul cercetărilor sale, fata și-a dat seama că melodia ei preferată în căști nu a interferat deloc cu capacitatea ei de a percepe și de a-și aminti lucruri noi. Yiren a decis să investigheze acest paradox și a găsit o explicație logică pentru el.

Descoperirea

În timpul unui experiment științific, oamenii de știință au cerut unui număr de 48 de participanți să efectueze un exercițiu familiar de memorare. Ei trebuiau să învețe ordinea corectă a imaginilor. Timp de câteva secunde, participanții s-au uitat la ele, iar apoi au încercat să le pună în ordine din memorie.

În acest timp, în căștile participanților a răsunat muzică diferită. Unii au ascultat melodii simple familiare, iar alții compoziții complexe. Ca rezultat, subiecții din primul grup au avut performanțe mai bune. Ei au răspuns chiar mai corect decât cei care au efectuat o astfel de sarcină în tăcere.

În același timp, cercetătorii au monitorizat activitatea cerebrală a participanților. S-a dovedit că muzica a fost cea care i-a ajutat să-și amintească mai bine. Cercetătorii explică acest lucru prin faptul că creierul creează o structură pentru noile informații cu ajutorul cântecului. Astfel, atunci când ceva familiar și simplu a fost amestecat cu ceva complet nou, rezultatul a surprins pe toată lumea.

În același timp, cercetătoarea însăși avertizează:

„În funcție de familiaritatea și structura sa, muzica ne poate ajuta sau îngreuna memoria”.

Dacă doriți să vă îmbunătățiți memoria, vă oferim trei modalități eficiente:

Exerciții mentale regulate

La fel cum exercițiul fizic întărește corpul, exercițiul mental menține creierul în formă. Puzzle-urile, șahul, sudoku și chiar învățarea unei noi limbi sau a unui nou instrument muzical stimulează diferite zone ale creierului și îmbunătățesc funcția cognitivă.

Cercetările arată că activitatea mentală regulată poate reduce riscul de demență și poate îmbunătăți memoria.

Un stil de viață sănătos

O dietă echilibrată bogată în antioxidanți, vitamine și minerale este esențială pentru menținerea funcției creierului. Alimente precum peștele, nucile, semințele, fructele și legumele sunt deosebit de benefice. De asemenea, activitatea fizică regulată îmbunătățește circulația sângelui și alimentarea cu oxigen a creierului, ceea ce ajută memoria.

Somnul bun este un alt aspect important

În timpul somnului, creierul consolidează amintirile și face mai ușoară reținerea de informații noi.

CITEȘTE ȘI: Vitamina cea mai importantă pentru memorie: Efectul pe care îl are asupra creierului

Tehnici de gestionare a stresului

Stresul și anxietatea pot face memorarea și reamintirea semnificativ mai dificile. Practici precum meditația, yoga și respirația profundă ajută la reducerea stresului și la îmbunătățirea concentrării.

Atunci când mintea este calmă și concentrată, memoria funcționează mai eficient și ne este mai ușor să reținem și să ne reamintim informații, potrivit actualno.com.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro